Gymnasieutbildningar

Om Birger Jarls

Birger Jarls Gymnasium erbjuder högskoleförberedande gymnasieutbildningar. Undrar du något kan du läsa igenom vår FAQ.

En familjär skola med stor gemenskap

Birger Jarls Gymnasium, en skola som vill förse dig med den bästa tänkbara grunden för framtiden, där dina kunskaper testas och där du får möjligheten att förbättra din sociala och kommunikativa förmåga. För att nå goda studieresultat är det viktigt att du känner dig trygg och det är något som vi på Birger Jarls Gymnasium lägger stor vikt vid. Atmosfären på skolan präglas av den ödmjukheten och respekten som lärare, elever och övrig personal behandlar varandra med. Här får du chansen att vara dig själv, precis som du är.

Följ oss

Hos oss hittar duKompetenta lärare

Våra engagerade lärare strävar efter att stödja din maximala utveckling och trygghet under din tid hos oss.Studiero och trygghet

En trygg och stödjande miljö är en förutsättning för att du ska kunna samla in ny och spännande kunskap.Redo för högskolan

Vårt mål är att förbereda elever inför högre studier genom självständigt arbete för en stabil studiegrund.

Möt Ronja - före detta elev

Det bästa med Birger Jarls Gymnasium var alla fantastiska lärare som stöttade oss! Att det var en lagom stor skola gjorde också att det kändes väldigt familjärt. Redan första dagen så träffade jag 50 stycken nya vänner som blev som min familj under hela min studietid.

– Ronja, f.d. elev på Samhällsprogrammet

Frågor & svar

När är det öppet hus?

Är du sugen på att komma och besöka Birger Jarls Gymnasium? Se aktuella datum på denna sida. Glöm inte att du också kan boka privat -VIP visning.

Hur ansöker jag till Birger Jarls Gymnasium?

För dig som går i årskurs nio:

Skicka in din ansökan via Gymnasieantagningen.
Om du bor utanför Stockholms län söker du via annan sida. Prata med din SYV om du behöver hjälp, så vägleder SYVen dig på bästa sätt.

För dig som redan går i gymnasiet:

Fyll i formuläret på denna sida.
Om du blir antagen måste du skriva ut dig från din nuvarande gymnasieskola innan du kan börja hos oss.

Hoppas vi ses!

Vad är det för antagningspoäng (merit)?

Det varierar varje år beroende på de som söker och deras betyg. Median brukar ligga på ca. 220-240 beroende på program/inriktning.

Däremot tycker vi att du inte ska tänka på tidigare antagningspoäng. Sök istället alla program och inriktningar på skolan, det ökar dina chanser (enormt) att komma in. Det är lättare att byta program när du väl kommit in än att inte komma in alls!

Glöm inte att rangordna valen så högt som möjligt, bäst är såklart att välja det du helst vill gå på som förstahandsval.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt fält

Ansök nu

Investera i din framtid

Skapa en stark grund för din framgång!